26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Stanje na putevima: Moguća poledica u planinskim predjelima

U jutarnjim satima poledica se može očekivati na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Kupres-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i na šire područje Tomislavgrada. Tokom dana usljed porasta temperature i topljenja snijega povećana je i opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da voze opreznije i napominjemo da je zimska oprema i zakonski obavezna.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA