27 C
Tuzla
18.07.2024.

Stanje na putevima: Mogući odroni, vozači pripazite

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, ponegdje ispod 50 metara, a izdvajamo autoput Zenica sjever-Tarčin, šire područje Viteza i Travnika, kao i dijelove Sarajeva. Na dionicama preko planinskih prevoja mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Danas i sutra (04. i 05.01.) od 08 do 17 sati zbog sanacionih radova planirana je obustava saobraćaja na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Vezane vijesti

TUZLA