15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Stanje na putevima – Na brojnim dionicama učestali odroni

Na pojedinim dionicama uz riječne tokove i u kotlinama vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a izdvajamo šire područje: Bugojna, Visokog, Gračanice, Mrkonjić Grada i Prijedora. Na brojnim dionicama upozoravamo na učestale odrone.
Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli: Vis, 25.novembar i Grab.  Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnom stranom autoputa, u dvosmjernom režimu saobraćaja.
Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.
Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
U toku su radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila. Svakog radnog dana u noćnim satima od 23 do 05 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Zbog  aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POSLJEDNJE DODANO