Stanje na putevima – Na području TK saobraća se bez vanrednih zastoja i zadržavanja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pojačana frekvencija vozila ovoga jutra bilježi se na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja 47.Internacionalne turističke Una regate, od 17 sati do 24 sata obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća i preusmjerava se na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog izvođenja neophodnih radova danas od 08 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-418 Mukinje-Mihalji u mjestu Poklečani. Do završetka radova vozila će saobraćati alternativnim pravcem (Mihalji-Dupovci-Mukinje).

Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.