U BiH mokar kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

U BiH mokar kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

Objavio: -
Foto: Ilustracija

Pretežno mokar kolovoz i niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Olovo, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Bosanski Petrovac-Drvar. Na putnim pravcima Drežnica-Mostar i Jablanica-Prozor upozoravamo na povremene jake udare vjetra.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.