Stanje na putevima – Otežano saobraćanje na putu Kladanj – Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Zbog većeg odrona, otežano se saobraća na magistralnom putu Kladanj-Tuzla (u mjestu Vitalj).

U većem dijelu Bosne pada kiša, pa se vozi po mokrom i klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho. Upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na izlazu iz Doboja (smjer ka autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se u terminu od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da je ovo frekvenan put, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, , Sarajevo-Vogošća, i Sarajevo-Trnovo.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na području RS-a zbog Đurđevdana potpuna zabrana kretanja danas će biti na snazi od 15 sati do sutra ujutro do 05 sati.