7.8 C
Tuzla
28.11.2023.

Stanje na putevima – Pojačan broj motociklista i biciklista na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne uslove za vožnju. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na pojačan broj motociklista i biciklista na putevima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su radovi na servisu opreme u tunelu 1.Mart na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Lašva. Saobraćaj je u smjeru Zenica-Lašva obustavljen, a vozila saobraćaju dvosmjerno suprotnom stranom autoputa.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezane vijesti

TUZLA