Stanje na putevima – Pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Pojačan promet vozila u jutarnjim satima bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog međunarodne biciklističke trke u vremenu od 14:30 do 17:30 sati, dolazit će do povremene obustave saobraćaja na dionici  Brodar–Rudo-Uvac.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.