Stanje na putevima: Saobraćaj se zbog snijega odvija sporije, vozači oprez

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na većini puteva u višim predjelima kolovoz je zasniježen, zbog čega se saobraća sporije. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica.

Zbog izvođenja neophodnih radova na M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima i u nižim predjelima centralne Bosne.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

(RTV Slon/BIHAMK)