Stanje na putevima: Savjetuje se opreznija vožnja zbog nestabilnog vremena

Foto: Ilustracija
     

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza) kao i na putevima:

M – 14.1 Gradačac Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M – 14.1 u ulici Josipa Šibera (Gradačac),  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

R – 456 Priboj – Sapna (Rastošnica – Goduš) Na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna, zbog sanacionih radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dionici Rastošnica-Goduš (u dužini od 1.559 m). Alternativni pravci za vrijeme obustave su Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.