32 C
Tuzla
17.07.2024.

Stanje na putevima: Smanjenja vidljivost zbog magle

Pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na pojedinim dionicama u kotlinama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
 
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA