8 C
Tuzla
02.10.2023.

Stanje na putevima: U višim predjelima moguća poledica

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putnom pravcu Zenica-Doboj, vidljivost je smanjena zbog magle. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO