Stanje na putevima: Vozače na svim putnim pravcima savjetujem da voze maksimalno oprezno

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO
U jugozapadnim i južnim krajevima naše zemlje, a posebno na putevima na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, upozoravamo na jake udare vjetra. Vozače upozoravamo na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz.
Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina na dionici je ograničena na 60km/h, te vozačima savjetujemo oprezniju vožnju.
Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.
Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.
Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.