20 C
Tuzla
01.12.2023.

Stanje na putevima: Vozači oprez! Smanjena vidljivost zbog magle

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok na prevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na putu Glamoč-Mliništa pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Novi Travnik-Rostovo-Bugojno i Priluka-Glamoč. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA