Stanje na putevima: Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO
Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajamo putne pravce: Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar- Bosanski Petrovac, Bihać- Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje-Prozor, Blažuj-Tarčin- Konjic.
Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.
Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.