15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Stanje patrijarha teško; mediji prenijeli vijest o smrti, za sada bez potvrde

Iako su neki mediji danas prenijeli da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo, ta vijest nije tačna, potvrđeno je za B92.net.

Patrijarh je u izuzetnio teškom stanju i trenutno je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa, rečeno je za TV Prvu iz Patrijaršije.

SPC je na svom sajtu jutros objavio da je stanje patrijarha SPC pogoršano, usljed obolijevanja od korona virusa, kao i da se on od trenutka od kada mu je ustanovljeno prisustvo virusa kovid-19, nalazi u Vojnoj bolnici Karaburma. O njegovom zdravkju, kako je objavljeno na sajtu SPC, osim srpskih ljekara, brinu i ruski.

Nekoliko sati kasnije neki mediji su prenijeli da je patrijarh preminuo, da bi potom ta vijest bila povučena.

Do sada je bilo nekoliko infromacija vezanih za zdravstveno stanje patrijaha, jedna od njih je bila i da mu se stanje pogoršalo, a zatim, da podsjetimo, konzilijum ljekara je u utorak, poslije uvida u opšte stanje u dosadašnji tok lečenja, zaključio da su do sada sprovedene mjere liječenja dovele do stabilizacije hronične srčane slabosti.

Međutim došlo je to preokreta situacije i patrijarhu je noćas pao nivo kiseonika u krvi, a stanje mu se pogoršalo.

Srpski patrijarh ima 90 godina, i kako saznaje TV Prva, tegobe koje sada imaju vezuju se iskljujčivo za prisustvo koronavirusa.

Sve dalje informacije o njegovom zdravstvenom stanju će objavljivati Srpska pravoslavna crkva nakon konsultacije sa ljekarima koji liječe patrijarha, rečeno je za B92.net u Patrijašiji.

Izvor: B92

POSLJEDNJE DODANO