Stižu tropske vrućine – Temperature do 39 stepeni

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka u našoj zemlji i vrlo visoke vrijednosti UV indeksa. Upozorenje je izdato u periodu od 21. do 25. juna i to u vremenskim razdobljima od 12 do 17 sati. Prognozirane temperature zraka u ovom periodu kretat će se između 34 i 39 stepeni celzjusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni promjenljivog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 30 do 36 °C.

U ponedjeljak, 21. juna, sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana, što u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu i sjeveru zemlje do 26, a dnevna od 32 do 38 °C.

U našoj zemlji u utorak, 22. juna, očekuje se sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 26, a dnevna od 33 do 39 °C, kao i u srijedu, 23. juna. Tog dana jutarnja temperatura bit će od 19 do 26, a dnevna od 33 do 39 °C, saopćeno je iz FHMZBiH.