STK “Kreka” Tuzla prvaci i viceprvaci!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Proteklog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla vodili su bitku na tri različita fronta. Uz dva domaća takmičenja gdje su ostvareni sjajni rezultati i osvojeno više trofeja i medalja, bitka se vodila i u susjednoj Hrvatskoj, saopćili su iz ovog kluba.

U organizaciji STK “Slavonski Brod” iz Slavonskog Broda igrao se memorijalni stonoteniski turnir “Toni Glavaš”. Član STK “Kreka”, mlada Nađa Đulović je nastupila na turniru. Sjajnom igrom i zalaganjem, Nađa je osvojila prvo mjesto i to u dvije kategorije, najmlađe kadetkinje i mlađe kadetkinje te se Nađa u Tuzlu vratila sa dva pehara.

Stonoteniska borba se nastavila u našoj državi, odnosno u Bugojnom gdje je STK “Bugojno” bio domaćin Kvalifikacija za TOP 8 za juniore i juniorke. U kategoriji juniora STK “Kreka” Tuzla je dobio novog viceprvaka. Član STK “Kreka” Tuzla, mladi Isabegović Amar, zasluženo je osvojio sjajno drugo mjesto. Baš kao i Amar, tako je i njegova klupska kolegica, Lovrić Ema, ostvarila sjajne rezultate i osvojila prvo mjesto u kategoriji juniorki te se okitila zlatom i peharom. Pored Amara i Eme, plasman su obezbijedili i Fazlić Kerim te Faković Tarik.