Strateg Slobode za RTV Slon: Vrijeme je da Zrinjski padne, zašto ne...

Strateg Slobode za RTV Slon: Vrijeme je da Zrinjski padne, zašto ne i na Tušnju! /FOTO/

Objavio: -
Fudbaleri Slobode na treningu na Tušnju

Fudbaleri Slobode danas u 17:00 sati krenut će put Semberije gdje će odraditi ciklus mini priprema, osvježiti se i pripremiti se za predstojeća tri susreta u BH Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Strateg  Slobode, Vlado Jagodić u Semberiju će povesti 20 igrača i tri golmana.

„Bit odlaska u Semberiju nije kondiciona priprema, jer za to nema vremena, a nema ni potrebe, već da se za tri, četiri igrača koja su bila van trenažnog procesa zbog svojih sitnih ili krupnijih povreda, napravi preduslov da ti igrači ponovo budu u ekipi. Druga stvar je ta da imamo premorenih igrača, prije svega Krpića, našeg najboljeg strijelca, potom kapitena Efendića koji su odigrali sve minute. Dakle, neke igrače treba da osvježimo, a neke da infiltriramo u takmičarski pogon. Sigurno je da je meni nedostajalo treninga sa ekipom, tehničko – taktičkih treninga gdje ja žalim svoju viziju da prenesem na igrače, a koja bi trebala da doprinese još boljoj igri. Ja za to nisam imao vremena da radim sa njima jer smo svaka tri dana imali po jednu utakmicu. Šest utakmica u 20 dana je mnogo i za visoko profesionlane ekipe, a pogotovo za nas. Međutim, nadam se da ćemo odraditi sve što smo planirali i da će nas vrijeme poslužiti, a sve u službi završetka ove polusezon. Dakle, predstojeće tri utakmice nama će pokazati jesmo li ravnopravni u borni za drugo ili treće mjesto, ili ćemo se pak, grčevito botiti za Ligu 6, a ja se nadam da će biti ovo prvo,“  kazao je za RTV Slon Vlado Jagodić, strateg Slobode.

Crveno – crni sa Tušnja vrijeme provedeno u Semberiji iskoristit će za uigravanje ekipe pred susret sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine i liderom premijerligaške tabele, ekipom Zrinjskog.

„Ja sam optimista i već sam u odjavi utakmice sa Željezničarom naglasio da Sloboda na Tušnju nikome neće prepustiti niti jedan pedalj terena. Ne vidim razlog zašto mi ne bi smo bili optimisti i lideru koji je neprikosnoven, pomrsili konce na Tušnju. Utakmica sa Zrinjski je izazov kako za mene, tako i za moje igrače i iz tog razloga sam rekao da će fokus ovih mini priprema biti da mi odaberemo igrače koji su u najboljoj formi i koji će realizovati ono što sam već hrabro najavio, a to je da veliki Zrinjski napokon padne, pa zašto to ne bi bio Tušanj,“ istakao je za RTV Slon strateg Slobode.

Iskusni veznjak Slobode, Amer Ordagić također smatra da njegovi saigrači imaju dovoljno snage i motiva, kako bi u predstojećem susretu na Tušnju nadigrali i veliki Zrinjski.

„Sigurno je da ćemo u jednom dobrom raspoloženju otići na ove pripreme u našu stalnu bazu u Etno selo „Stanišiće“, tako da ćemo se tamo pripremat najbolje što možemo, ustvari nemamo se mi tu šta pripremat, već idemo da se osvježimo za ova zadnja tri kola, kako bi uspjeli da uvežemo par pobjeda. Ova prva utakmica je Zrinjskim, najboljom ekipom u državi i mi imamo veliki motiv da ih pobjedimo ovdje na Tušnju, kazao je za RTV Amer Ordagić, veznjak Slobode i jedan od najboljih igrača BHT Premijer lige BiH.

Crveno – crni sa Tušnja u Semberiji će boraviti do ponedjeljak (14. novembra), a nakon popodnevnog treningra krenut će put Tušnja gdje će se pripremati za susret 16. kola BHT Premijer lige BiH, kada će Sloboda na Tušnju ugostiti ekipu Zrinjskog.