Studenti Elektrotehnike organizuju seminar “Soft Skills Academy Tuzla”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Udruženja studenata elektrotehnike Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), već četvrtu godinu zaredom organizuje seminar pod nazivom “Soft Skills Academy Tuzla”.

SSA Tuzla je trodnevni seminar za sve studente Univerziteta u Tuzli koji se već četvrtu godinu održava pod organizacijom Evropskog udruženja studentata elektrotehnike Lokalni komitet Tuzla – EESTEC LC Tuzla.

Soft Skills Academy jedan od internacionalnih projekata Evropskog udruženja studenata elektrotehnike, EESTEC (Electrical Engineering STudents European AssoCiation).

Odvija se na globalnom ali i lokalnom nivou u organizaciji lokalnih komiteta širom Evrope. Za radionice i predavanja su zaduženi certificirani EESTEC treneri, a postoji i internacionalni tim koji je tu da osigura da se sve odvija po usaglašenim protokolima i standardima.

Ovo je jedna od brojnih besplatnih radionica koje naše udruženje nudi, a podstiče studente na razvijanje njihovih neformalnih vještina koje nemaju priliku da razvijaju tokom svog školovanja, a koje će im u bliskoj budućnosti biti neophodne za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti.

Radionice će se održati 11.-13.10.2019. godine na Fakultetu elektrotehnike.

Poziv je bio otvoren za sve studente Univerziteta. Na osnovu motivacionog pisma, 40 njih je izabrano i tako su dobili priliku posvetiti vikend unapređivanju sebe na zanimljiv i izuzetno efektivan način.

Ove godine, tokom seminara učesnici će imati priliku da pohađaju radionice i predavanja na 5 tema:

Samoinicijativa

Adaptivnost i fleksibilnost

Timski rad

Strateško razmišljanje

Kako napisati CV/(Razgovor za posao)