Studenti Mašinskog fakulteta isporučili prvu količinu maski UKC – u Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Studenti Mašinskog fakulteta u Tuzli danas su isporučili prvu količinu od 30 maski UKC – u Tuzla i dvije maske za pripadnike MUP-a TK koji osiguravaju prostorije u kojima ovaj tim radi.

„Ponosni smo na urađeno i ponosni smo na ove mlade ljude! Trud se itekako isplatio te sada ulazimo u masovnu proizvodnju zaštitinih maski za medicinsko osoblje. Procjena je da će se od sutrašnjeg dana, uz pomoć privrednih subjekata iz Gračanice uključenih u akciju moći proizvesti cca 2000 komada dnevno! Automatizacijom proizvodnje, naš tim u narednom periodu planira i proširenje asortimana proizvoda za pomoć našim medicinarima u borbi protiv korona virusa!“, poručili su iz Studenstskog vijeća Mašinskog fakulteta.

Dodaju da su naišli na veliku podršku i pomoć rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić, ministrice zdravstva Tuzlanskog kantona Dajane Čolić, ministrice obrazovanja Fahrete Delibajrić-Brašnjić i ministra privrede Tuzlanskog kantona Asmira Hasića.

„Njihov pravovremeni odaziv na ovu akciju je bio od ključnog značaja za pokretanje i održanje proizvodnje“, navodi se u saopćenju.