Suad Bijedić i u novom mandatu na čelu JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Upravni odbor JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“Tuzla na svojoj redovnoj, 20-toj po redu sjednici, izabrao je novog direktor ove ustanove. Za novog direktora izabran je prim.dr.Suad Bijedić, kojem će ovo biti drugi mandat. Bijedić je izabran jednoglasno na period od četiri godine.

Prim.dr.Suad Bijedić je u svom prvom mandatu u situaciji u kojoj u zdravstvu treba mnogo toga za kvalitetan rad, a opća situacija, posebno finansijska, nije najpovoljnija, ipak napravio je veoma uspješnu ustanovu, zajedno sa svojim prvim saradnicima. Na poziciju direktora u prvom mandatu od četiri godine u JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, prim.dr.Suad Bijedić izabran je početkom  2015. godine.

Prim.dr.Suad Bijedić, direktor JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla rođen je 5. novembra 1958. godine u Trebinju, gdje je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Tuzli. Specijalizaciju iz Urgentne medicine stiče 27.januara 1992 godine u Sarajevu.

Članje nadzornog odbora Urgentne medicine Bosne i Hercegovine te član Udruženja kardiologa BiH. Prim.dr.Suad Bijedić završio je i subspecijalizacije za ultrazvuk srca i abdomena te za color dopler krvnih sudova. Obavljao je i funkciju višeg asistenta na predmetu Urgentne madicine na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Autor je 10 stručnih radova/publikacija iz oblasti urgentne medicine i kardiologije. Dobitnik je velikog broja nagrada kako iz struke tako i iz učešća u humanitarnim akcijama za koje je često bio i inivijator pokretanja.