Šuman: Protiv Portugala nemamo šta da izgubimo

     

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv selekcije Portugala u norveškom Trondheimu igra drugi susret na 14. evropskom prvenstvu, koje se još igra u Austriji i Švedskoj.

U debitantskom nastupu na EP-u rukometaši BiH prije dva dana su u D-grupi poraženi od  favorizirane domaće selekcije Norveške sa 32:26, dok je Portugal napravio najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu takmičenja savladavši Francusku sa 28:25.

Iako bh. rukometaše očekuje težak zadatak protiv veoma kvalitetne selekcije Portugala, selektor  Bilal  Šuman  vjeruje da njegovi izabranici borbenom igrom mogu ostvarti dobar rezultat.

–  Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bila pobjeda,  tako da bi se situacija u grupi totalno okrenula. Postoji ogromna želja da odigramo što bolje. I mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo u ovom meču. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje – kazao je Šuman.

Utakmica 2. kola Bosna i Hercegovina – Portugal igra se danas od 16 sati. U drugom susret D-grupe sastaju se Francuska i Norveška (18.15).

Danas se igraju susreti 2. kola i u grupama B i F, sastaju se:

B-grupa:
16.00 Češka – Sjeverna  Makedonija
18.15 Austrija – Ukrajina

F-grupa:
16.00 Švicarska – Poljska
18.15 Švedska – Slovenija