17.8 C
Tuzla
09.06.2023.

”Super mame nisu same” – Pokloni za majke djece oboljele od raka

Učestalost pojave raka kod djece se iz godine u godinu povećava na svjetskom nivou. Uz svoje mališane 24 sata dnevno su njihove majke. Tako je i na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Podrška, lijepa riječ i gest im puno znači i upravo je zbog toga Udruženje „PIPOL“ danas realiziralo kampanju „Super mame nisu same“.

”Majke djece oboljele i izliječene od raka imaju podršku društva i mi kao udruženje trudimo se biti što veći partner kako majkama tako i osoblju klinici za dječije bolesti da cjelokupan proces liječenja što bolje podnesu kako bi bili što veća podrška mališanima, koji trebaju 24 satnu nježnost i brigu majke tokom bolničkog liječenja.”- naglasila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja ”PIPOL”

Svaka od majki danas je dobila prigodan poklon u okviru ove kampanje. Herojstvo ovih žena, kažu iz Udruženja Pipol, ne može se ničim mjeriti stoga je važno da im društvo da nesebičnu podršku.

 Šef Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla prim.dr Amila Latifagić naglašava :

”Trenutno na odjeljenju imamo petero djece koji su utoku sa kemoterapijom… Mi imamo i djecu koja su na ambulantnom tretmanu koja dolaze u dnevnu bolnicu na terapiju i tokom dvije godine kada se započne liječenje i obzirom da se djeca nakon izlječenja prate od 5 do 10 godina. Kao zdravstveni radnici pružamo podršku kada je u pitanju terapijski pristup, dijagnostički pristup u toku liječenja i dijagnostike, ali imamo i psihosocijalnu pomoć i svaku drugu pomoć koja je neophodna tokom liječenja.”

 Ove majke su uistinu super mame. One su odvojene od svog drugog djeteta, ostalih članova porodice, društvenog života, a sve zarad svog mališana i ljubavi prema njemu. Majčinska ljubav ne može se ničim mjeriti sjetimo se toga, kažu organizatori, kako bi svoj odnos poboljšali prema svakoj ženi.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!