Sutra na Tušnju gradski derbi: Da li je Bošnjaković pravi trener za Slobodu?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Osim u Sarajevu, gradski derbi ovog vikenda igrat će se i u Tuzli. Ekipa fudbalskog kluba Sloboda nije okusila pobjedu unazad devet kola i nalazi se među klubovima s dna prvenstvene tablice, dok se klub iz Simin Hana bori za naslov prvaka i izlazak u Evropu. Očekivanja i u Slobodi i u Tuzla Cityju su velika. Obje ekipe borit će se za tri boda.

“Derbi kao derbi. Nema favorita. Poseban je naboj, emocije, dominacija u gradu. Tuzla spada u rijetke gradove koji imaju lokalni derbi i treba da uživamo u tome i treba da budemo sretni što smo došli na taj nivo” – rekao je Milenko Bošnjaković, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Ekipa Slobode nastupit će bez Abida Mujagića i Emira Jusića zbog žutih kartona. Prednost Slobode u ovoj utakmici je što je Bošnjaković donedavno bio trener Tuzle, a istakao je da će svojim igračima reći sve o protivničkim. Situacija u Tuzla Cityju i dalje je problematična zbog povrijeđenih igrača.

“Dosta igrača nam je bilo van terena, ali uvijek pokušavamo pronaći adekvatne zamjene. Ako se budemo borili možemo ostvariti dobar rezulta” – naglasio je Elvir Baljić, šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Dodatne poteškoće u sutrašnjoj utakmici stvara i teren, koji nema baš najbolje uslove za igranje utakmica.

“Jedini razlog sutra što neće bit lijepe igre i što gledaoci neće moći uživati u derbiju jeste i taj teren koji je jako loš. Mi tu treniramo svaki dan i znamo u kakvom je lošem stanju” – kazao je Omar Pršeš, fudbaler FK Sloboda.

Istog mišljenja je i kapiten FK Tuzla City, Samir Efendić.

“Sutrašnja utakmica će biti jako intenzivna zbog tog terena, a pobijedit će ekipa koja bude više željela pobjedu te bila spretnija u minimalnom šansama koje budu stvorili” – istakao je Efendić.

Igrom slučaja, već dva kola Bošnjaković predvodi ekipu Slobode protiv timova koje je svojevremeno trenirao. Slobodu je u dvije sezone vodio sedam puta, a još nema pobjedu. Na pitanje da li je vrijeme za prvi trijumf na „kormilu“ ekipe s Tušnja, Bošnjaković je izjavio da ako ne pobijediš u zadnjih pet utakmica, onda je vrijeme da se razmišlja da li sam pravi trener za ovaj klub.

Utakmica Sloboda – Tuzla City na rasporedu je sutra od 13 sati.