23 C
Tuzla
22.05.2022.

Sutra OKK Sloboda protiv Leotara u drugom kolu Lige šest Prvenstva BiH

U prvom kolu Lige šest Omladinski košarkaški klub Sloboda u Sarajevu poražena je od ekipe Sparsa rezultatom 84:82, a priliku da ostvari svoju prvu pobjedu u Ligi šest OKK Sloboda imat će u subotu protiv ekipe Leotara iz Trebinja u SKPC Mejdan.

Utakmica je sama po sebi bila prvoligaška i pokazal kvalitet ekipa , nažalost izgubili smo. Puno iz te utakmice smo naučili o nekim stvarima koje se dešavaju i sigurno smo da ćemo u narednom periodu biti fokusirani na druge stvari koje se dešavaju u ligi“ istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Obzirom da se radi o prvoj utakmici Lige šest koju OKK Sloboda igra na domaćem terenu, pritisak na domaćim igračlima je veliki jer ekipa Leotara je itekako zaslužila svoje mjesto u drugom dijelu prvenstva.

To je skup jako iskusnih pojedinaca koji su u regularnom dijelu Prvenstva pokazali da su u stanju pobijediti Široki u Širokom, Borac u Banja Luci i ekipa koje je najbolja na domaćem terenu, a mi ćemo morati biti na visini zadataka i biti najbolja verzija našeg tima, a to je prije svega važno da igramo na domaćem terenu.“ rekao je Nedim Džemić, šef Stručnog štaba OKK Sloboda.

Iako su košarkaši Slobode poraženi u prošlom kolu, iz ekipe Slobode navode kako nemaju mjesta za opuštanje te da fokus treba biti na utakmicama koje predstoje.

Liga šest je za svaki tim veliki prittisak gdje nema puno opuštanja i svaka utakmica se mora igrati na nož i tako da nećemo puno kalkulisati i dolaze na naš teren gdje treba da udarimo prvi i nametnemo naš ritam. Doći će maksimalno motivisani jer su imali težak poraz, a utakmicu oid ranije treba što prije zaboraviti jer na očekuje teška utakmica „ rekao je Haris Delalić, košarkaš OKK Sloboda.

Sve utakmice Lige šest, a radi se o deset kola, bit će odigrane u kratkom vremenskom periodu te iz Uprave kluba navode kako moraju dati svoj maksimum naročito kada je riječ o utakmicama na domaćem terenu.

Naš cilj je da izborimo što bolje mejsto na prvoligaškoj tabeli kakobi s emogli opredjeliti i kako bi omogućili jedno od takmičenja koja će biti pred nama, a tu mislim na međunarodne utakmice u Mejdanu i OKK Sloboda” kaže je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Iz Stručnog štaba pozvali su sve ljubitelje ovog sporta da podrže OKK Slobodu na domaćim utakmicama, a utakmica je na rasporedu u 19 sati u SKPC Mejdan.

POSLJEDNJE DODANO