15.5 C
Tuzla
07.07.2022.

Sutra otvaranje ljetne sezone Panonskih jezera

Nakon završenih priprema za predstojeću sezonu i nakon što je nadležna ovlaštena institucija izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, stvoreni su uslovi da se vrata kompleksa Panonskih jezera zvanično otvore.

U proteklih petnaestak dana, građani su posjećivali jezera zbog dobrih vremenskih uslova, no, zvanično otvorenje svake godine je 1. juna. Iako su u protekle dvije godine ljetnu sezonu obilježile restrikcije zbog pandemije korona virusa koje su se ogledale u ograničenim kapacitetima, posjeta Panonskih jezera je kako navode iz Uprave bila i više nego zadovoljavajuća.

”Prošle godine smo imali posjetu oko 380 hiljada gostiju, što je itekako dobra posjeta. To isto očekujemo i ove, a naravno sve to zavisi od ljeta odnosno da li ćemo imati 50 odnosno 60 sunčanih dana sa visokim temperaturama, a sve su najave da ćemo ih imati”, rekao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica.

Zadovoljstvo posjetitelja i pružanje usluga visokog kvaliteta glavni je cilj ovog kompleksa. I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga. Pored tri jezera sa kristalno čistom vodom, sa salinitetom od 35 grama soli po jednom litru vode, tu su i ostali sadržaji.

”Slapovi, dio kulturnih sadržaja, geološka postavka, sojeničko neolitsko naselje, naš veliki dječiji vrtić i puno zabave na našim objektima ugostiteljstva. Preko 12 ugostiteljskih objekata upotpunit će dobru zabavu sa večernjim koncertima i mi smo već uradili fin plan za period ispred nas”, istakao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica.

Iako je zvanično otvorenje sutra, svečano otvorenje je na programu od 10. do 12. juna koje će biti obogaćeno raznim kulturnim, sportskim dešavanjima, sajmovima ali i koncertima poznatih bendova.

”Jedan bogat sajamsko kulturni program. Svečano otvaranje sezone kreće u petak sa koncertom Crvene jabuke, u ljetnoj bašti Vrtić, pa se to u subotu nastavlja sa sajmom naših dobavljača koji će na svojim štandovima imati izložene svoje proizvode i koji će počastiti naše goste. Imat ćemo i sportski događaj a to je turnir odbojke u pjesku, a naveče koncerti grupe Helem nejse, i drugih bendova, a sajam se nastavlja 12. juna”, kazao je Porobić.

Zbog ekonomske situacije na globalnom nivou, cijena dnevnih ulaznica je nešto skuplja u odnosu na prošlu godinu. Kako bi obezbjedili što kvalitetniju uslugu, zaposleno je više od 100 osoba, koji će brinuti o posjetiteljima ovog kompleksa.

POSLJEDNJE DODANO