23.9 C
Tuzla
20.07.2024.

Sutra počinje Ljetni karate seminar ”Tuzla Pannonica 2020”

Klubovi borilačkih sportova ”Tuzla” i Storm” u naredna tri dana organizovat će Ljetni karate seminar pod nazivom ”Tuzla Pannonica 2020”, a učesnici će biti djeca i mladi karatisti iz naše zemlje.

Djeca nisu dugo bila na terenina odnosno takmičenjima, pa je stoga cilj organizatora da im vrate želju za osvajanjem medalja. Ovaj događaj bit će organizovan u Mejdanu uz poštivanje svih higijenskih mjera, a predavači će biti vrsni sportisti.

”Što se tiče samih učesnika, njih trenutno ima oko 70 prijavljenih. Prijave su bile putem online sistema, sve smo uradili da bi se izbjegao fizički kontakt prilikom prijave. Radi se o jedinstvenoj manifestaciji koju organizujemo po prvi put. Sam ambijent u kome se nalazimo, ovo treba iskoristiti, za trenažni proces. Između dva treninga, djeca će boraviti na Panonskim jezerima”, navodi Una Selman Žilić, članica Organizacionog odbora seminara.

Alma Lakić, članica Organizacionog odbora seminara ističe da su planirali da djeca treći dan imaju dugo očekivano takmičenje i da se tome najviše raduju. Cilj je da ovaj seminar preraste u tradiciju.

”Cilj je da seminar postane tradicionalni. Ove godine neće biti masovan kao što smo očekivali, zbog situacije generalno. Međutim, od sljedeće godine mi zaista planiramo da ova dva kluba KBS ”Tuzla” i ”Storm” da ovaj seminar bude tradicionalni, da okuplja veliki broj učesnika, da okupi stranaca, koji će prenositi našoj djeci znanje kako bi došli do evropskih i svjetskih prvenstva, da osvoje medalje na tim takmičenjima”, ističe Merima Softić Sprečić, članica Organizacionog odbora seminara.

Vezane vijesti

TUZLA