Sutra u BiH umjereno do pretežno oblačno

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Hercegovini, zapadnim i jugozapdnim područjima sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne, jače naoblačenje sa zapada, postupno će se premještat prema centralnim djelovima. Vjetar slab do umjeren jugoistočnog smjera, a u Hercegovini i na planinama na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 11 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satim u nižim dijelovima grada sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Ivan-sedlo, Livno i Mostar 13, Grude, Sarajevo i Stolac 15, Bugojno, Drvar i Neum 17, Jajce, Sanski Most i Zenica 18, Bihać, Gradačac i Tuzla 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hdirometeorološkog zavoda BiH.