Sutra u Tuzli edukacija o borbi protiv krijumčarenja i iligalne trgovine umjetninama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Edukacija o temi “Borba protiv krijumčarenja i ilegalne trgovine umjetninama” sutra počinje u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli.

 

Na dvodnevnoj obuci učestvovat će predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje, Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, Granične policije BiH, Interpol BiH, JU Centar za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, JU Centar za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Policije Brčko Distrikta.

 

Bit će prezentiran “Priručnik – način uvoza i izvoza umjetnina u Bosni i Hercegovini”, koji je objavio Centar protiv krijumčarenja umjetninama uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

 

Osim toga, ovom prilikom će biti upriličeno potpisivanje protokola o saradnji između Centra protiv krijumčarenja umjetninama i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine.

 

Partneri i organizatori seminara su Centar protiv krijumčarenja umjetninama, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.