Sve spremno za historijski odbojkaški meč: BiH vs. Rumunija u euforičnom Lukavcu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Lukavac će danas postati odbojkaški centar regiona. Upravo tamo već ove srijede odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine dočekuju selekciju Rumunije s kojima će odmjeriti snage i igrati odlučujuću utakmicu poslije koje će biti jasnije ko će osigurati plasman na Evropskom prvenstvu.

Ako je suditi po osmijesima naših najboljih odbojkašica, sve je spremno za današnji odlučujući meč u kojem će na lukavačkom parketu Bosanke i Hercegovske odmjeriti snage protiv selekcije Rumunije. Upravo seniorke bh. odbojkaške ekipe sada su na granici historijskog uspjeha kojim bi, ukoliko pobijede, svoje takmičenje nastavile na Evropskom prvenstvu. Razloga kao i optimizma za pobjedu ima i to zahvaljujući činjenici kako obje ekipe u meč ulaze sa jednakim brojem ranije postignutih pobjeda.

U utakmicu koja se ove srijede sa početkom u 17 sati igra u Lukavcu, odbojkašice bosanskohercegovačkog prvog tima ulaze sigurne u postavljenu taktiku igre kojom će, nadaju se, za pobjedu više biti ispred Rumunije.

Utakmica se igra danas od 17:00 sati pred publikom potpuno rasprodate sportske dvorane u Lukavcu, te uz direktan televizijski prenos.