Sve spremno za utakmicu odbojkašica BiH i Rumunije: Lukavac domaćin odlučujućeg meča!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Lukavac će sutra postati odbojkaški centar regiona. Upravo tamo već ove srijede odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine dočekuju selekciju Rumunije s kojima će odmjeriti snage i igrati odlučujuću utakmicu poslije koje će biti jasnije ko će osigurati plasman na Evropskom prvenstvu.

Ako je suditi po osmijesima naših najboljih odbojkašica, sve je spremno za sutrašnji odlučujući meč u kojem će na lukavačkom parketu Bosanke i Hercegovske odmjeriti snage protiv selekcije Rumunije. Upravo seniorke bh. odbojkaške ekipe sada su na granici historijskog uspjeha kojim bi, ukoliko sutra pobijede, svoje takmičenje nastavile na Evropskom prvenstvu. Razloga kao i optimizma za pobjedu ima i to zahvaljujući činjenici kako obje ekipe u meč ulaze sa jednakim brojem ranije postignutih pobjeda.

“Svaka pobjeda je bitna, svaka pobjeda je važna. Nemojte gledati broj bodova – ovo je odbojka i nije fudbal. Zato vas pozivam da pogledamo sve propozicije na stranici CEV-a, a to znači da ko bude imao više pobjeda taj će ići na Evropsko prvenstvo i dobro je da je u ovom trenutku sve u našim rukama.” – ističe Goran Nešić, selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH.

U utakmicu koja se ove srijede sa početkom u 17 sati igra u Lukavcu, odbojkašice bosanskohercegovačkog prvog tima ulaze sigurne u postavljenu taktiku igre kojom će, nadaju se, za pobjedu više biti ispred Rumunije.

“Slažem se također sa selektorom da je u ovom trenutku sve u našim rukama. U jednu ruku, sve je to odlična stvar jer sve od nas zavisi. Ali u drugoj, zavisi i od vas dragi naši ljubitelji odbojke jer uz vašu podršku mnogo ćemo lakše doći do ovog zajedničkog i historijskog uspjeha.” – kaže Sanja Kojić – Đurić, kapiten reprezentacije.

Iako je prvobitno utakmica trebala biti odigrana u Tuzli, zbog nepovoljnih uslova i nefleksibilnosti tuzlanskog sportskog centra Mejdan, odbojkašice naše zemlje i Rumunije ipak se sastaju u Lukavcu. Tamo će, barem po riječima predsjednika Odbojkaškog saveza BiH Alije Fatića dvoranu koristiti besplatno, dok su im u Tuzli za korištenje dvorane tražili 10.000 KM.

Bez obzira na ove izmjene, utakmica koja bi našu zemlju mogla dovesti na korak bliže evropskim medaljama sada je sigurno, igra se ove srijede od 17:00 sati pred publikom potpuno rasprodate sportske dvorane u Lukavcu, te uz direktan televizijski prenos.