Svečana akademija na UNTZ: Promaknuto sedam doktora nauka

Tuzla, BiH - 18. decembar 2020: Svečanom akademijom, koja je zbog epidemioloških mjera održana u dva termina, Univerzitet u Tuzli je danas obilježio 44. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja. Na svečanoj akademiji izabrani su prof. dr Zumreta Kušljugić i prof. dr Mevludin Avdić u počasno zvanje profesora emeritus. Također, izabrani su i profesori u trajno zvanje redovnih profesora, a dodijeljenje su zlatne plakete za studente koji su ostvarili izvanredne rezultate tokom studiranja. ( Ahmed Bešić - Anadolu Agency )
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Univerzitet u Tuzli danas je obilježio 44. godišnjicu od osnivanja. Od 1976. godine do danas na ovom Univerzitetu diplomiralo je, magistriralo i doktoriralo čak 50.000 osoba.

Na današnjoj Svečanoj akademiji u zvanje redovnog profesora promaknuto je sedam doktora nauka a prof. dr. Zumreta Kušljugić i prof. dr Mevludin Avdić promaknuti su u počasno zvanje profesora emeritus. Izabrani su i profesori u trajno zvanje redovnih profesora te dodijeljenje  zlatne plakete najboljim studentima.

“Iz epidemioloških razloga smo ove godine bez gostiju i svečanost smo podijelili u dva dijela. Svi znamo kako smo se iznenada našli u trenutnoj situaciji i kako smo morali preći na druge načine rada i nastave na daljinu. Svi zajedno smo uspjeli da prebrodimo taj period i borimo se u skladu s našim mogućnostima i okolnostima u kojim radimo, ali to je izazov koji nam je donio jedno novo iskustvo, odnosno pokazao koliko je digizalizacija važna. U Strategiji razvoja Univerziteta u Tuzli, koju smo usvojili za sedmogodišnji period, digitalizacija je naš prvi strateški cilj na kojem ćemo istrajno raditi”, kazala je prof. dr Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Školovanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli s prosjekom 10 okončao je Faris Hasanović.

“Upisao sam Pravni fakultet s obzirom da sam oduvijek bio zainteresovan za društvene i humanističke nauke, međunarodno pravne aspekte, vanjsku politiku… Studiranje je za mene bilo pun pogodak, družio sam se, radio, zalagao, učio i mislim da to nije bilo uzalud.”, zaključio je Faris.