31 C
Tuzla
16.08.2022.

Svečano obilježeno šest godina rada Visokoškolske ustanove “FINra” Tuzla

Visokoškolska ustanova FINra danas je obilježila šestu godišnjicu uspješnog rada i postojanja. U posljednjih godinu dana od kako su dobili institucionalnu akreditaciju radili su na tri značajna projekta, odnosno tri elaborata na novim studijskim programima.

Jedan od glavnih ciljeva ove ustanove jeste pružati adekvatno znanje i vještine kako bi studenti koji završe svoje obrazovanje postali konkurentni na tržištu, a pokazatelj uspješnosti i realizacije tog cilja jesu svih 93 studenta koji su završili studije i koji su danas zaposleni.

Ono što je posebno istaći jeste da ćemo u narednom periodu raditi na uspostavi i afirmaciji naučno-istraživačkog rada kroz institut za naučno istraživački radi što ćemo praktično FINru voditi ka potpunoj internacionalizaciji, uključivanju FINre u međunarodne projekte, projekte međunarodne saradnje kao što su projekti ERASMUS +, IPA Fondovi, i svi drugi projekti koji će omogućiti mobilnost naših studneata i nastavnika i koji će FINru učiniti internacionalnom”, istakao je Ismet Kalić, direktor FINra Tuzla.

U narednom periodu očekivanja su da se ova Visokoškolska ustanova transformiše ka Univerzitetu koji će imati pet fakulteta. Također, u okviru obilježavanja šeste godišnjice održana je i promocija knjige profesora Adila Kurtića koja predstavlja zbir dugogodišnjeg rada i znanja kako teoretskih, tako i praktičnih iz oblasti savremenog menadžmenta.

On je tu vrlo uspešno, približio i to je posebna vrijednost knjige da približi svim onim menadžerima, uspješnim pojedincima, u realnom sektoru koji u svakodnevnom procesu brige o imovini i razvoju preduzeća, ovu knjigu mogu da koriste kao vitalnu alatku i kao jedan instrumentarij koji može pomoći danas u situaciji ako bi bilo privlačno povjerovati da će nakon pandemije kovida i geopolitičkog sukoba, da će sve izazvati nevelike ekonomske i finansijske posljedice”, kazao je Nenad Penezić, profesor na Visokoškolskoj ustanovi FINra.

POSLJEDNJE DODANO