Svečano otvoreno novouređeno dječije igralište u naselju Slatina

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Danas je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović svečano je otovorio novouređeno dječije igralište u naselju Slatina. Svečano otvaranje novuređenog dječijeg igrališta upriličeno je u sklopu programa obilježavanja Drugog oktobra – Dana oslobođenja Tuzle.

„Danas imamo i dan poezije i dan starijih osoba, a sve uoči Drugog oktobra, Dana Tuzle, ovo je jedna lijepa vijest za djecu, da na dan starijih osoba mi ovdje imamo jednu lijepu svečanost. Svečano otvaramo novi mobilijar, za naše najmlađe sugrađane. Svima nam je cilj da život bude kvalitetniji onima koji koriste ova urbani mobilijar, za najmlađe. Draga djeco, dragi roditelji, poštovani gosti, dragi sugrađani, ideje pokreću svijet, od ideje slijedeći korak je realizacija, nije lako jednu ideju pretvoriti u stvarnost. Zahvaljujem se i mojim saradnicima koji su uspjeli u ovome i danas se vidi da se isplatilo. Zahvaljuem se djeci na sjajnom programu, nema ništa ljepše nego doživjeti dječiju radost, a to smo danas ovdje doživjeli. Dajte nam priliku da govorima dugim ne pokvarimo ovo zadovoljstvo i da otvorimo ovo dječije igralište”, kazao je gradonačelnik Imamović, te sa velikim brojem mališana svečano otovorio novouređeno dječije igralište u naselju Slatina.

Grad Tuzla je pružio operativnu i stručnu podršku u pripremi i realizaciji projekta. Otvaranju igrališta su prisustvovali predstavnici Grada Tuzle i donatora, a u zabavnom dijelu programa sve prisutne prigodnim programom zabavili su djevojčice i dječaci iz obdaništa Poletarac (Slatina) i OŠ Pazar. Veliki broj mališana i njihovih roditelja nije krio oduševljenje i radost, te su uz veliki apluz podržali realizaciju ovog projekta.