Svečanom Skupštinom obilježen Dan BIHAMK-a

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Svečanom sjednicom Skupštine, danas je obilježen Dan osnivanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) , 7. februar, a najzaslužnijim za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba dodijeljena su priznanja i plakete.

Predsjednik BIHAMK-a Ivo Komšić istakao je kako je auto-moto klub u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake.

– Osim kontinuiranog rasta članstva, gdje je BIHAMK na kraju prošle godine imao blizu 52.000 članova, prethodnu godinu je obilježilo povećanje broja intervencija pomoći na cesti, oko 50.000, te završetak mobilne aplikacije koja članovima i ostalim građanima omogućava direktni pristup svim aktuelnim saobraćajnim informacijama, uslugama BIHAMK-a i članskim pogodnostima – rekao je Komšić.

Također je BIHAMK u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom realizirao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja saobraćajnih nezgoda na cestama, od kojih je svakako najznačajnija „Sigurno vezani u vozilu“ usmjerena ka popularizaciji korištenja dječijih autosjedalica.

Na današnjoj skupštini najavljene su i nove pogodnosti za 2019. godinu.

Uskoro će u još većem obimu biti popularizirano korištenje BIHAMK-ove aplikacije, nastavit će se sa realizacijom projekta video nadzor saobraćaja – do kraja godine biće u funkciji novih 20 kamera, a sredinom 2019. biće modernizirano praćenje svih informacija koje se ovim putem dobijaju.

Komšić je do kraja godine najavio učlanjenje 60.000 članova, kao i to da će biti nastavljena besplatna dodjela dječijih sjedalica članovima, a posebna pažnja će biti posvećena edukaciji roditelja o pravilnom korištenju sjedalica.

– Tokom naredne godine BIHAMK će nastaviti sa nabavkom novih vozila kako za prijevoz havarisanih automobila tako i specijaliziranih za tehničku pomoć na cesti – zaključio je predsjednik Komšić, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(RTV Slon/Fena)