12 C
Tuzla
25.09.2022.

Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH s negativnim PCR testom

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je na sjednici Odluku o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane pod uvjetom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati.

– Stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Kov-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu – precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine, od 06.:00 sati.

Vijeće ministara također je donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima kojima je za ulazak u BiH potrebna viza ponovno omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

POSLJEDNJE DODANO