Svjetski dan radija – Radio Slon ove godine slavi 25. rođendan

Svjetski dan radija – Radio Slon ove godine slavi 25. rođendan

Objavio: -

Radio stanice i zaposlenici u ovom mediju danas slave svoj dan. Obilježava se na ovaj datum kao podsjećanje na početak emitovanja radija Ujedinjenih naroda, koji je porukom ”Ovo su Ujedinjeni narodi, obraćamo se ljudima svijeta” počeo s programom 1946. godine.

”Sunčan 13-ti februarski dan u Tuzli, poseban za mnoge, jer konačno smo dočekali da možemo sa dragim ljudima i prijateljima prošetati tuzlanskim ulicama. A evo kada smo kod 13-tog februara moram istaći da je ovaj dan poseban za medijske radnike, osobito one koji rade na radiju”, ovako je zvučalo današnje javljanje u eter urednice programa Radio Slon Almedine Delić.

Na ovakav način Almedina već deset godina informiše i prenosi zanimljive događaje slušateljima Slon radija. Danas s ponosom kaže da je radio njena ljubav, ne samo posao.

”Bilo je tu prilika da budem u nekim drugim redakcijama naše kuće, ali radio je ta prva ljubav i to znaju svi oni koji su barem jedan vremenski period proveli radeći na radiju, to je jedna ljubav koja se ne može opisati”, navodi Almedina.

Pored informacija iz prve ruke, sa talasa Slon radija tokom 24 sata dopiru zvuci dobre muzike. Tu su također redovna druženja sa građanima putem telefonske žice.

”Mi smo prije nekoliko mjeseci proslavili 24-ti rođendan, kada smo kazali da se trudimo da budemo prijateljski radio, radio koji je nekako dostupan 24 sata za sve generacije”, rekla je ona.

Radio Slon u ovoj godini obilježava 25 godina postojanja. Prema istraživanjima IPSOS-a Radio Slon je među najslušanijim radio stanicama u Tuzli. Davno je jedan građanin Tuzle rekao, ono što nije objavljeno u eteru Slona, nije se ni desilo. Vrijedna ekipa našeg radija, trudi se da tako bude svakodnevno, da prvi prenose informacije sugrađanima.

Da ekipa radi vrhunski posao, potvrđuju brojna priznanja i nagrade koje je Slon radio dobio u prethodnim godinama. Građani Slon radio mogu pratiti, pored radio prijemnika, i na internetu, putem live streama, ali je i u ponudi telekom operatera u okviru Moje TV.

”Sve informacije na jednom mjestu, zasigurno naši slušatelji su navikli da mogu dobiti na jednom mjestu, na frekvenciji od 89 FM”, istakla je urednica programa Radio Slon.

Iako se smatralo da će dolaskom televizije, a posebno novih medija, radio biti ugašen, to se nije dogodilo. Radio je mijenjao svoju formu, ali je i dalje rado slušan medij.