7.8 C
Tuzla
28.11.2023.

Tačka – Kako će ”Narod i Pravda” nastupiti na izborima u Tuzli, koga podržava ova stranka?

”Narod i Pravda” je novi politički subjekt, osnovan  2018. godine kao politička organizacija slobodno i dobrovoljno udruženih članova koja djeluje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, nastala na bazi dosadašnjih iskustava osnivača i kao želja da se razdrma učmala politička scena i da se zaustavi praksa da stranke crpe svoju moć iz višegodišnjeg upravljanja javnim preduzećima. Narod i Pravda svojim djelovanjem namjerava ispuniti ključni cilj – vratiti prava narodu i građanima.

Fokus djelovanja je na zadovoljenju pravde koja je odavno potisnuta u našem društvu, kao i na ispunjavanju zahtjeva i interesa svih građana, što je zapravo i simbolika naziva.

”Narod i Pravda” posvećena je obnovi izvorno narodne i pravedne bosanske države građana Bosne i Hercegovine. Na lokalnim izborima će se pojaviti sa listama u 42 općine i grada, u oba bosanskohercegovačka entiteta i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine. Upravo o ovoj političkoj opciji razgovaramo u političkom magazinu Tačka. Gost nam je Adnan Šerak, potpredsjednik Povjereništva NiP Gradskog odbora Tuzla.

Emisija je na programu TV Slon večeras u 21:10 sati. Budite uz tv ekrane.

Vezane vijesti

TUZLA