22.8 C
Tuzla
01.10.2023.

/VIDEO/ Tarik Saletović dobitnik nagrade za najbolju sportsku fotografiju

Na sinoćnjem Izboru sportske fotografije godine, koji je održan u BKC TK Tuzla, za najbolju sportsku fotografiju izabrana je fotografija Tarika Saletovića, fotoreportera portala Klix.ba, kome je pripala nagrada “Tomislav Trojak”. Kako je rečeno, fotografija je napravljena po pravilima struke u zlatnom rezu, kontralight je lijepo iskorišten, akter na slici je istaknut uz lijepu pozadinu grada.

Fotografija je nastala u augustu skokovi na Bentbaši Cliff diving i ovo je fotografija pobjednika Evalda Krnjića iz Crne Gore i drago mi je što je to baš pobjednička fotografija, pa mnogo mi znači ova nagrada , kao mladom fotoreporteru, kao podsticaj i neka vrsta motivacije za dalji rad” rekao je Tarik Saletović, dobitnik nagrade ”Tomislav Trojak”

Žiri je ove godine, kako je istaknuto, imao prosječno težak zadatak, obzirom da su se na samom početku procesa izbora izdvojile najbolje fotografije.

Mislim da su fotoreporteri ostavili dobar fundus kući, tako da ove godine ne gledamo najbolje fotografije BiH, nadam se da će ih sljedeće godine izvaditi iz ladice i da ćemo imati puno više uć-užitka”, rekao je Robert Andrejaš, predsjednik Stručnog žirija

Druga nagrada pripala je fotoreporteru iz Tuzle Ahmedu Bešiću, a treće mjesto pripalo je Huseinu Šljivi iz Bugojna. Na ovogodišnji Izbor najbolje sportske fotografije prijavilo se 27 autora sa 49 fotografija. Ova manifestacija organizuje se u čast doajena sportske fotografije Tomislava Trojaka, a u organizaciji Udruženja građana Centar kreativnih aktivnosti Tuzla i uz podršku Miinistarstva za kulturu, sport i mlade TK, koje je obezbijedilo novčane nagrade za prve tri najbolje fotografije.

Tarik Saletović dobitnik nagrade za najbolju sportsku fotografiju - 04.02.2022.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO