Tegeltija s Grujičićem razgovarao o isplati preostalih 1,5 miliona KM za razvoj Srebrenice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

U fokusu razgovora bilo je pitanje zastoja u vezi sa realizacijom isplate preostalih sredstava u iznosu od milion i po KM koje je odobrio prethodni saziv Vijeća ministara.

Grujičić je naglasio da je od predviđenog iznosa od dva miliona KM, obećanih na investiciono-razvojnoj konferenciji ”Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenice 2015”, a koja je održana 2015. godine u Srebrenici, Vijeće ministra do sada isplatilo pola miliona KM.

Istovremeno, zatražio od predsjedavajućeg Tegeltije pomoć u isplati preostalog dijela, kako bi bila nastavljena realizacija infrastrukturnih projekata od značaja za sve građane te opštine.

Tegeltija je istakao da će Vijeće ministara na čijem je čelu učiniti sve kako bi obećanje prethodnog saziva bilo realizovano, te izrazio je podršku rukovodstvu opštine Srebrenica u naporima da obezbijedi bolje ekonomske uslove za život svih stanovnika ove opštine i njihov društveni prosperitet.

Načelnik Opštine Srebrenica uručio je danas predsjedavajućem Tegeltiji plaketu Opštine Srebrenica za izuzetan doprinos Vijeća ministara BiH razvoju i prosperitetu ove opštine i njenih građana, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.