Televizija Slon slavi 15. rođendan

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prije 15 godina, naša televizijska kuća počela je sa emitovanjem redovnog programa. Taj izuzetno hrabar potez napravljen je uz veliki entuzijazam menadžmenta i uposlenika televizije Slon extra, ali posredstvom, tada, izuzetno skromne i skupe tehnologije. U proteklih 15 godina naše saradnje s vama, objektivno smo pratili brojne procese, postavljali pitanja na koja su sagovornici nerijetko izbjegavali dati odgovore i što je najvažnije, ostali smo dosljedni istini.

SLON – Slobodan, lojalan, odgovoran, napredan

Istinito, pravovremeno, objektivno i tačno neke su od ključnih riječi kada je u pitanju plasiranje informacija našim gledateljima. U ovih 15 godina u televizijskom eteru s vama je informacije dijelio veliki broj novinara, reportera, spoljnih saradnika, ali i kolega iz tehničkog sektora, koji su uvijek dajući maksimum nastojali prenijeti informaciju.

Vjerujemo da smo u ovih 15 godina uspjeli pokazati da smo slobodni, vama lojalni i odgovorni, te napredni.

Od 2005. godine veliki broj emisija koji se emituje je iz vlastite produkcije TV Slon extra, koji su kreirani prema interesovanju gledatelja. Različite emisije i formati iz sezone u sezonu obogaćivali su kulturno-zabavni, edukativni, dokumentarni, ali i revijalni program. Upravo zbog toga često ste bili pred televizorima, učinivši nas ponosnima na naš rad.

Tako, već tradicionalna emisija ”Šećernica”, nedavno je proslavila 23 godine emitovanja, a 15 godina emitovanja u programu TV Slon extra.

Emisija ”Zdravlje” jedna je od gledanijih emisija u kojoj se obrađuju najaktuelnije teme iz oblasti zdravstva uz sagovornike, eminentne stručnjake iz svojih specijalnosti iz oblasti medicine.

”Sredinom sedmice” emisja koja odgovara na najaktuelnija pitanja današnjice.

”Iz ženkog ugla” emisija koja plijeni pažnju javnosti, obrađuje ”obične” teme, ali iz drugog – ženskog ugla.

Na kruni svih informacija, dnevnik ”Crno i bijelo” emisija je kojoj javnost vjeruje, koja se s nestrpljenjem čeka vapeći za pravovremenom informacijom.

Kako nas gledati?

Krenuvši kao mala, lokalna televizija, te 2005. godine naš program se mogao pratiti samo preko kablovskog operatera u Tuzli. Postepeno se šireći i prevazilazeći sami svoje mogućnosti, danas emitujemo tv putem mreže zemaljskih predajnika na 54 kanalu UHF, te putem brojnih kablovskih i IPTV operatera, a putem interneta nas možete gledati bilo gdje u svijetu. Ono na što smo posebno ponosni jeste da smo počeli emitujemo program u full HD formatu, kao dokaz da smo prevazišili svoje ciljeve svrstavši se u sam vrh TV kuća koje mogu emitovati signal u HD-u. Kao dokaz da nas napredak tehnologije nije ”pojeo” nego lansirao korak dalje, sve naše sadržaje u pisanoj formi čitate na portalu rtvslon.ba, pratite nas preko društvene mreže Facebook i na platformi Youtube.

Pred sebe smo stavili cilj da budemo medij koji je brz, tačan lokalni medij, a danas, neskreomno, možemo reći da smo i prevazišli svoje ciljeve.

Povjerenje nagrađujemo istinom!

A vaše povjerenje – najveća je nagrada i pokazatelj da se u vremenima upitne istine i narušenih kredibiliteta, nama itekako može vjerovati, a zahvalnost iskazujemo istinitom informacijom.

Našoj televizijskoj kući jeste rođendan, ali proslavimo ga zajedno- uz zdravicu ”Da smo jedni drugima na usluzi još mnogo godina, živjeli!”

Ovom prilikom upućujemo zahvalnost i našim klijentima i poslovnim partnerima, koji su nam od prvog dana ukazali povjerenje i koji su nam dali podršku za razvoj naših projekata.

Svjedočili smo i razvoju njihovih poslovnih priča, vodili njihove PR i marketinške kampanje.

Zahvaljujemo se prijateljima iz vladinog i nevladinog sektora, iz međunarodne zajednice i svim privrednim kolektivima koji su svojim aktivnostima i zahvaljujući dugogodišnjoj sradnji postali dio našeg kolektiva.

I dalje ćemo vrijedno raditi kako bi njihove privredne priče, proizvodi i usluge bile prezentovane javnosti.