Teški dani za FK Sloboda se nastavljaju: Upitna naredna utakmica!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Skoro dvije sedmice trajao je štrajk fudbalera Slobode, međutim jučer su se vratili na zelenu površinu. Loša finasijska situacija u klubu uslovila je crveno-crne da ne treniraju, a prošle sedmice odbili su otići u Vinkovce na prijateljsku utakmicu protiv ekipe Cibalije. Iako je ekipa trebala biti psihički, fizički i taktički do sada nadograđena i uvježbana, situacija u klubu im to ne dozvoljava. Najduži štajk u posljednjih 20 godina odrazio se na formu igrača, te je sutrašnji rezultat upitan, iako su očekivanja pozitivna.

„Očekivanja u toj utakmici sigurno će biti želja da se maksimalno odradi utakmica, same mogućnosti u ovom trenutku su u znaku pitanja. Bez obzira na sve mi igramo protiv ekipe koja se ciljano pojačala sa kvalitetnim igračima, koja je u uzlaznoj putanji svoje forme, ali bez obzira na sve nadam se da će igrači ovu utakmicu najkvalitetnije odraditi i da zadovoljni napustimo Tušanj u subotu“ – kazao je Mile Lazarević, šef stručnog štaba FK Sloboda.


Iskusni Almir Bekić također je izrazio nadu da će igrači sutra ispuniti očekivanja navijača, jer su se vratili u trenažni proces i dat će sve od sebe da opravdaju povjerenje publike.

 “Mi samo izlazimo zbog kluba, ne bismo da blatimo naš obraz i obraz ovog grada i kluba. Igrači su bili svi složni i sutra žemo odigrati utakmicu, i nadamo se dobrom rezultatu” – rekao je Amer Bekić, fudbaler FK Sloboda.

Uprava  je igračima obećavala plate od danas do sutra,  od ponedjeljka do petka. Obećanjima nije bilo kraja, ali već četvrti mjesec u klubu nema finansijskog pomaka prema igračima.

„Informacija koju imam od igrača je da je par igrača, dva ili tri, dobilo nešto malo novca dal za stanarine ili nešto slično. Mali finansijski dio je ispoštovan ali nije bilo kvalitetnog pomaka u tom dijelu“ – istakao je Lazarević.

Stručni štab saglasan je sa odlukom igrača, a ako niko nema želje da riješi problem kluba, u pitanje će vjerovatno doći i naredna utakmica, a svi znamo kuda to vodi, naglasio je Mile Lazarević.

“Mi smo u prvom rangu države, a da neko ne prima platu, dolazi se u sukob sa suprugama, djecom. Snalazimo se kako ko zna i umije neki period, al je došlo do granice kad je to nemoguće. Kako raditi i ući u utakmicu u takvim uslovima?” – kazao je Lazarević.

Lazarević je također naglasio da je iznimno neophodna i podrška navijača koje nikada ne nedostaje. Navijači i igrači dišu jednim plućima, a Tušanj sutra treba da bude pun njih, pozitivne energije i želje za pobjedom. Utakmica između Slobode i Borca igra se sutra sa početkom u 20 sati.