Težak poraz rukometašica Jedinstva u Grudama

Foto: Arhiva
     

U susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rukometašice Gruda sinoć su nanijele najteži poraz tuzlanskom Jedinstvu u posljednjih pet godina (50:19).

Dok su Gruđanke ovom pobjedom osvojile naslov prvakinja polusezone, Tuzlanke su prvi dio prvenstva okončale kao posljednje bez ijednog boda, javlja Fena.

Predsjednik Jedinstva Milenko Tadić izjavio je da je ekipa u goste otišla bez tri igračice.

– Amila Dervišbegović je opravdano izostala, ali ne i Damljana Bošnjak i Danijela Pavičević koje će biti sankcionisane – izjavio je Tadić za Fenu.

Nije objasnio zašto Bošnjak i Pavičević nisu putovale u zapadnu Hercegovinu.

– Za sankcije čujem od vas. Imala sam dva smrtna slučaja u dva dana. Sve me potreslo, bolesna sam i ne mogu da dišem normalno. Nisam bila u stanju da treniram u petak i trener Daćo (Danijel Sabljić) je znao u kakvom sam stanju. Rekao mi je da ne idem na utakmicu ako se ne osjećam dobro – kaže Damljana Bošnjak za Fenu.

Za izostanak Danijele Pavičević rekla je da ne zna razlog, a i ne bi govorila u njeno ime.

Za utakmicu u Grudama još je rekla da se ništa bitnije ne bi dogodilo i da je nastupila za Jedinstvo.

– Možda u tom slučaju ne bismo izgubili s 31 razlike, možda bi bilo 25, što u biti ne mijenja ništa. Žao mi je zbog Jedinstva iskreno, jer smo u teškoj situaciji. Klub nije zaslužio ovu katastrofu koja se dešava, a ima tu mnogo faktora – zaključila je Bošnjak.

U klubu će o sankcijama za spomenute dvije igračice odlučiti u narednim danima.