Timovi Civilne zaštite jutros nastavili potragu za Antom Josićem

     

Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ jutros su nastavili potragu za Antom Josićem koji je posljednji put viđen u subotu poslijepodne 21.decembra prošle godine kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu.
FUCZ od 23.12.2019. godine, tri dana je bila uključena u opsežnu potragu za Josićem, a prije toga su tragali porodica, mještani i lovci ali bez uspjeha.
Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save u ovom dijelu i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronioci), jutros ponovo nastavila.
Potraga je koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom.
U potragu za nestalim Josićem (67) do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa sa vodičima, tim sa bespilotnim letjelicama (dronovima) od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge „Kuna“, ribičke udruge „Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i porodica nestalog.