27 C
Tuzla
18.07.2024.

Tinja kod Srebrenika: Primjer zajedničkog djelovanja pojedinaca, lokalne zajednice i Gradske uprave (FOTO/VIDEO)

Gdje postoji volja, nađe se i način, a ono što se radi srcem mora ići i od ruke. Praktični primjer rečenog je sportsko-rekreacioni kompleks u Tinji, koji je svečano otvoren ovoga vikenda.

Da sve kreće prvenstveno od nas samih i da smo svi dužni učiniti ono što je do nas, jasno nam pokazuje entuzijazam i želja grupe odgovornih pojedinaca, aktivista predvođenih Jasminom Vejzovićem, koji su u startu imali samo ogromnu želju i cilj – napraviti nešto korisno za mlade na ovom mjesnom području. Malo po malo ova priča se širila, dobijala sve veću podršku prvenstveno Tinjana i Tinjanki a onda i ostalih dobrih ljudi i donatora kako iz Srebrenika tako i iz dijaspore.

Ovu priču prepoznali su i istoj se pridružili i Gradska uprava i gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović, koji su projekat potpomogli sa oko 15.000KM.

“Ovo je ponajviše rezultat odgovornih pojedinaca, donatora i grupe aktivista koji su prepoznali vrijednost jednog ovakvog  objekta i pokrenuli kompletnu priču, nesebično ulažući svoj trud a mi smo se samo pridružili njihovim zahtjevima i željama i sa nekih 15.000KM podržali i sufinansirali ovaj projekat. Neizmjernu zahvalnost dugujemo svima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj projekat” – rekao nam je gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović, napomenuvši da će iz gradskog budžeta ove godine za oblast sporta, podršku sportu i sportskim objektima biti izdvojeno negdje oko 450.000KM.

Jedan ne može učiniti mnogo ali zajedno možemo sve! Rezultat tog zajedničkog djelovanja jeste i ovaj kvalitetan sportski objekat, koji će služiti mladosti Tinje i gdje će se u budućnosti moći organizovati turniri i razne sportske i kulturne manifestacije. Upravo to su budući planovi onih koji su se ponajviše potrudili oko svega a jedan od njih je Jasmin Vejzović.

“Na ovom mjestu je nekada bila stočna pijaca. Sve je bilo zaraslo i zapušteno a iz svega toga smo napravili jedan ovakav objekat koji će služiti našoj djeci i omladini. U početku je bila samo ideja da se nešto napravi. Priznajem, bili smo skeptični jer su nam ogromna sredstva trebala ali ubrzo su nam se počeli pridruživati naši sugrađani kao i dijaspora i uspjeli smo sakupiti veoma značajna finansijska sredstva. Tražili smo i dobili ovlaštenje naše mjesne zajednice da možemo koristiti ovu parcelu, obratili smo se i Opštini odnosno Gradskoj upravi koji su nas takođe podržali i finansijski potpomogli tako da danas imamo multifunkcionalno igralište koje će služiti svima, od najmlađih do onih nešto starijih” – kaže Jasmin Vejzović, jedan od koordinatora realizacije ovog projekta.

Čast da presijeku vrpcu i puste u upotrebu ovaj sportski objekat pripala je djeci sa posebnim potrebama iz Tinje. Radost i oduševljenje novim mjestom na kojem će moći kvalitetno potrošiti svoje slobodno vrijeme nisu krili ni najmlađi koji su učestvovali u revijalnom dijelu ceremonije svečanog otvorenja sportskog poligona u Tinji. Tako su najmlađi “zmajevi” na novovotvorenom poligonu odigrali i prvu utakmicu a  članovi KUD-a Mladost Tinja pokazali su umijeće iz svoje oblasti, u čemu su zasigurno uživali brojni mještani Tinje koji su prisustvovovali svečanom puštanju u upotrebu ovog sportskog objekta.

Neka nam ova prelijepa priča iz Tinje, koja je počela snažnom voljom odgovornih pojedinaca i sa 0KM, bude primjer i podstrek za buduće projekte ali i pouka da prvenstveno mi sami budemo primjer i promjena koju želimo vidjeti u drugima i u svojoj lokalnoj zajednici.

VIDEO: https://www.facebook.com/OmerovicNihad/videos/928171860919660

 

Vezane vijesti

TUZLA