Top 5 sportskih filmova koje morate pogledati

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Sportski filmovi oduvijek su imali nekakvu određenu dozu motivacije i emocija koje nas diraju na način na koji niti jedan drugi žanr to ne može. Čak ne morate ni biti ljubitelj sporta, pratiti svaku utakmicu nekog tima, kladiti se putem kladionica poput stavidoma.com ili živjeti sportskim životom. Filmovi koje vam želimo predstaviti nude puno više od samog sporta. Ukoliko niste pogledali neki od ovih naslova, pravo je vrijeme da saznate što ih čini tako posebnima.

Coach Carter

U filmu Coach Carter pratimo Kena Cartera (Samuel L. Jackson) koji prihvaća posao košarkaškog trenera u svojoj bivšoj srednjoj školi. Radi se o školi u siromašnom dijelu grada, a ekipu koja bilježi poprilično loše rezultate predvode djeca odgojena u getu, kojima osim sportskih i školskih rezultata nedostaje i mnogo discipline i timskog rada. Na treneru Carteru je da na bilo kakav način pokuša od gubitničke ekipe napraviti pobjedničku, na terenu i izvan njega, piše portal HR Sport.

Rocky

Teško je da netko dosad ne zna za Rockyja Balbou (Sylvester Stallone). Amaterski boksač bez perspektive koji jednog dana dobije priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka kada je (slučajno) odabran od strane trenutnog šampiona Apolla Creeda (Carl Weathers), koji se želi promovirati tom borbom. Naravno, Apollo borbu uzima zdravo za gotovo neznajući koliki se potencijal krije u Rockyju. Postoji čak šest dijelova ovog filma i radi se o možda najvećem sportskom serijalu ikad.

Field Of Dreams

Ray Kinsella (Kevin Costner) je veliki ljubitelj bejzbola koji sa svojom ženom i kćeri živi na farmi kukuruza, pomalo izoliran od ostatka svijeta. On voli bejzbol kakav je nekoć volio njegov otac, a jednog dana je u svom polju začuo glas koji mu govori: “Ako ga izgradiš on će doći”. Prvobitno je bio siguran da umišlja, ali glas nije prestajao te Ray dolazi do zaključka da mora izgraditi teren za bejzbol. Naposljetku u svom polju i napravi teren za taj sport, a nakon tog čina započinje sva bajkovita radnja ovog filma.

Purely Belter

Bilo bi čudno da na ovaj popis ne uključimo i jedan nogometni film. Odlučili smo se za malo poznati Purely Belter, iako postoji uistinu ogroman broj sjajnih nogometnih filmova. Radnja ovoga prati dva mlada prijatelja koji su žestoki navijači engleskog kluba Newcastle i učinili bi doslovno sve kako bi zaradili 1000 funti koliko košta sezonska ulaznica za domaće utakmice njihovog kluba. Prateći njihove uzaludne pokušaje za ostvarenjem sna, uistinu ćemo početi uvelike suosjećati s njima. Film će definitivno nasmijati, rastužiti i oduševiti svakoga.

Rudy

Rudy je film sniman po istinitom događaju, a prati Daniela Ruettigera – Rudyja koji sanja kako bi jednog dana mogao zaigrati za svoju najdražu ekipu američkog nogometa – Notre Dame. Riječ je o sveučilišnoj ekipi, a budući da Rudy dolazi iz malenog i siromašnog mjesta te definitivno ne posjeduje fizičke sposobnosti niti znanje koje bi mu omogućilo da upadne na to sveučilište, njegov san se čini neostvariv. Ipak, Rudy ima ono što drugi nemaju, a to je ogromno srce i želju te će unatoč savjetima svih, pokušati ostvariti svoju životnu želju. Ovo sportsko remek-djelo neće nikoga ostaviti ravnodušnim.