Treći muškarac zaražen koronavirusom u Hrvatskoj: ”Nema upalu pluća, očekuje se da će ubrzo ozdraviti”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Potvrđen je treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, objavio je Stožer civilne zaštite. Radi se o muškarcu koji radi u Parmi (Italija), a smješten je u bolnici u Rijeci.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić u Dnevniku Nove TV kazala je da je zaraženi muškarac iz Rijeke u dobrom stanju. ”Stabilno je, ima blaže simptome u smislu kašlja i temperature. Nema upalu pluća i nema težih naznaka bolesti”, rekla je. Otkrila je da riječ o mlađem muškarcu, pa se očekuje da bi trebao brzo ozdraviti.

Markotić je rekla i da je su zaražena braća iz Zagreba u dobrom stanju. ”Danas sam razgovarala s obojicom. Dobro su, zadovoljni su tretmanom. Nema pogoršanja i očekujemo da će kroz nekoliko dana sve biti u redu”, kaže ravnateljica Klinike. Dodala je i da se tijekom noći očekuje ponovljeni nalaz djevojke jednog od mladića.

U Hrvatskoj su dosad tri osobe zaražene koronavirusom. Nakon mladića koji je bio na utakmici u Milanu, prisutnost koronavirusa potvrđena je i njegovu bratu, zaposleniku HEP-a. U popodnevnim satima potvrđen je i treći slučaj, a zaraženi muškarac smješten je u riječkoj bolnici.

(RTV Slon/Dnevnik.hr)