6.7 C
Tuzla
04.10.2022.

Trener fudbalerki Slobode: Cilj je plasman u Premijer ligu

Ženska selekcija FK Sloboda svakodnevno radi i priprema se kako bi što spremnije dočekale novu sezonu Prve lige FBiH u kojoj imaju visoke ciljeve. Žele što više utakmica pobijediti, osvojiti što više bodova i plasirati se u Premijer ligu. Trener ženske selekcije Armin Mujezinović zadovoljan je dosadašnjim odrađenim pripremama i treninzima svih nogometašica.

“Pripreme privodimo kraju, ostao nam je rad na uigravanju ekipe, novih djevojaka koje su došle. Tu je priličan broj novih kvalitetnih igračica koje su se priključile pred ovu sezonu i time uveliko osnažile naš roster igrača na svim pozicijama. Sa ovako kvalitetnim igračicama još je veće zadovoljstvo raditi i sve ide po planu. Najvažnije je da nema povreda, sve igračice su dobro podnijele velike napore tokom priprema to sa odgovornošću tvrdim, a na osnovu toga imamo realno visoka očekivanja od ekipe”, istakao je Mujezinović.

Fudbalerkama Slobode je i prethodne sezone falilo malo sportske sreće da se već ove sezone takmiče u Premijer ligi. Ipak, to će morati zaslužiti ove godine u što trener Mujezinović ne sumnja. To je pokazala i prijateljska utakmica protiv jedne od ekipa koje se takmiče u najjačem rangu ženskog bh. fudbala.

“Do sada smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu sa ekipom Radnika iz Bijeljine koji je na kraju prošle sezone zauzeo 4. mjesto u Premijer ligi BiH. Ta nam je utakmica pokazala da smo na pravom putu i da se možemo nositi i sa boljim ekipama u Premijer ligi. Očekivanja od naredne sezone su da djevojke nastave onako kako su do sada nastupale za naš klub, da ostave zadnji atom snage na svakoj utakmici i time zasluže plasman u Premijer ligu što je cilj za ovu sezonu jer mislim da smo spremni za to”, naglasio je Mujezinović.

Trenera Mujezinovića i fudbalerke ovog vikenda očekuje gostujuća utakmica protiv Vogošće, što će im ujedno biti i generalna proba pred početak prvenstva. Nakon toga, kreću u pohod na Premijer ligu, a priliku za prvu pobjedu i prve bodove imat će 28. augusta u Butmiru na gostujućoj utakmici protiv Sarajeva, navode iz FK Sloboda.

POSLJEDNJE DODANO