Trener Musemić očekuje punu koncentraciju Crveno-crnih na sutrašnjoj utakmici u Sarajevu

Trener Musemić očekuje punu koncentraciju Crveno-crnih na sutrašnjoj utakmici u Sarajevu

Objavio: -

Nogometaši Slobode u pobjedničkom raspoloženju dočekuju uzvrat sa Sarajevom. Pobjeda u Vitezu bila je svojevrsno rasterećenje, s obzirom  na to da su duel s Karačićevom ekipom tretirali kao jedno od najtežih gostovanja do kraja prvenstva.

Pobjeda i dobra igra u drugom poluvremenu osokolila je Tuzlake, pa puni optimizma odlaze na noge Bordo momčadi.

Niko u redovima Slobode i ne spominje incidente s Tušnja u prvoj utakmici. Trener Husref Musemić kaže da očekuje punu koncentraciju igrača na ono što će se događati na igralištu.

– Stalno ponavljam da nas žrijeb nije mazio i da Sarajevo nismo željeli prije finala. Sastaju se dvije ekipe koje žele ići dokraja. Neko će sutra otpasti, ali Bože moj, nogomet će se igrati i poslije, neće biti smak svijeta za onog ko ne prođe. Jedino što želim je da sve protekne u fer i sportskoj borbi – stajalište je Musemića.

Za sutrašnji duel sa Sarajevom, Musemić ne može računati na ozlijeđenog Harisa Mehmedagića, oboljelog Ibrahima Škahića, te Anesa Haurdića koji ne može u kupu nastupati za Tuzlake.

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH Crveno – crni igraju sutra (utorak, 15. mart) na stadionu “Asim Ferhatović Hase” protiv Sarajeva, a pravdu na ovom derbiju dijeliće Ognjen Valjić (Banjaluka).

Njegovi pomoćnici biće Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Elvis Prošić (Cazin). Četvrti sudija je Asmir Budimlić (Bihać), sudija 5 Dragan Petrović (Banjaluka), a sudija 6 Husein Terzić (Travnik). Delegat meča biće Haris Idrizović (Konjic), a posmatrač Muhamed Osmić (Maglaj).

Izvor:RTVSlon/fksloboda.ba